La Fiesta: Meksikolaista katuruokaa kannattaa kokeilla

missä tahansa ympäri maailmaa,siellä pysyvästi tai lomalla, kannattaa aina kokeilla paikallista ruokaa. Tämä pätee erityisesti silloin, kun matkustat aika ajoin. Paitsi että voit maistella paikallista ruokaa, voit myös oppia maan kulttuurista ja historiasta.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse mennä syömään hienoissa ravintoloissa. Kaikissa maissa on tarjolla paljon halpoja mutta herkullisia ruokia. Yksi parhaista tavoista syödä paikallista ruokaa on saada joitain katuruokia, ja Meksikossa on paljon katuruokaa kokeilla. Anna La Fiestan kertoa sinulle mitä katuruokia sinun kannattaa kokeilla.

Tacot

Kun puhut meksikolaisesta ruoasta, yksi ensimmäisistä mieleen tulleista ruokia on tacot. Ne ovat yleensä täynnä juuri kypsennettyä lihaa varmistaakseen, että kaikki mehut ovat jäljellä. Lisää mausteista salsaa, guacamolea ja tuoreita sipulinkastikkeita, niin voit nauttia herkullisesta meksikolaisesta välipalasta matkustellessasi Meksikon kaduilla. 

Tortat

Jos etsit raskaampaa ateriaa kaduilla, etsi tortoja, joka on meksikolainen voileipä, joka on valmistettu karkealle pullalle nimeltä bolillo. Pullan toisella puolella on yleensä pavutahnaa, kun taas toisella on majoneesia. Sitten se täytetään pyydetyllä täytteellä, yleensä lihalla, ja viipaleilla tomaattia, avokadoa ja marinoituja jalapeñoja.

Tortaan on joitain muunnelmia, kuten muunlaisen cemita-nimisen leivän ja muiden tuoksuvien yrttien, kuten pápalon, käyttö. Pambazo on toinen muunnelma, jossa pambazo-leipä on täytetty perunoilla ja mausteisilla makkaroilla, joita kutsutaan chorizoksi ja kastettu lämpimään punaiseen guajillo-chiliin ennen paistamista. 

Quesadillas

Yksi tunnetuimmista meksikolaisista välipaloista, joita on saatavilla melkein kaikkialla maailmassa, on quesadilloja. Vaikka termi quesadilla viittaa yleensä taitettuun tortillaan, jonka sisällä on sulatettua juustoa, sen kanssa on ollut paljon muunnelmia. Se voidaan tehdä joko maissi- tai vehnätortillalla, ja myös erilaisia ​​juustoja voidaan käyttää.

Qesadillas-lajikkeen antaa se, että ne voivat sisältää myös muita täytteitä kuin juustoa. Sisällä voi olla hienonnettuja sieniä tai kurpitsa-kukkia sekä muita vihanneksia. Jotkut friteeratut quesadillat voidaan myös täydentää guacamolella tai pavutahnalla ainutlaatuisen maun lisäämiseksi. Mikä tekee quesadilloista maukkaampia, on tuoreen salsan lisääminen ennen puremista.

Churroskaturuoat

Vaikka useimmat meksikolaisetovat suolaisia ​​ja voimakkaita, voit löytää myös churroja makean hampaan tyydyttämiseksi. Nämä ovat paistettua makeaa taikinaa, joka on yleensä ripoteltu sokerilla ja kanelilla, ja joita syödään silloin tällöin. Muissa tapauksissa voit myös saada kuumaa, paksua, tummaa suklaata tai karamellia makeammalle, maukkaammalle herkulle.

Varmista kuitenkin, että se on tuoretta, koska vanhentuneet churrot voivat olla kumisia ja pettymyksiä. Churroja syödään parhaiten tuoreena ja kuumana sokerin ja kanelin kanssa, jotka ovat edelleen kiinni paistetussa leivonnaisessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa